dimarts, 9 de març del 2010

Insígnia d'Argent a la Soledat d'Ontinyent


La Junta Rectora de la Confraria, en la sessió ordinària de 28 de febrer, va acordar per unanimitat atorgar la Insígnia d'Argent, Alta Distinció de la Confraria, a la Lloable Confraria de la Soledat d'Ontinyent. Us reproduïm el text de l'acord:

“El 2008, arran de la publicació a Ròssiga, revista oficial de la Setmana Santa de Bellreguard, de l’article “Ròssegues, alguna cosa més que vestes de cua”, article escrit pel senyor Sergi Gómez i Soler, macip de la Lloable Confraria de la Soledat d’Ontinyent, ambdues confraries encetàrem una relació d’amistat. Una relació fiançada amb la invitació perquè el 20 de març d’aqueix any una representació de la nostra Confraria desfilés amb la Confraria ontinyentina a la seua Processó del Silenci.

Des d’aquest any, les nostres confraries han mantés la relació. Prova d’això ha estat la invitació a diferents actes celebrats recentment per la Soledat d’Ontinyent. El 14 de febrer passat, el nostre germà major Alexandre Ruiz i la secretària i Dama de Cambra Lídia Ruiz, eren a Ontinyent per assistir a la inauguració i benedicció de la Seu de la Lloable Confraria de la Soledat d’Ontinyent.

L’any 2010 és una data ben significativa per a la Soledat ontinyentina, ja que el 8 de setembre es commemoren els 400 anys de la seua fundació.

En aquestos anys en què gaudim de la nostra amistat hem pogut comprovar que, a més de compartir la mateixa devoció cap a la Mare de Déu en la seua Soledat, compartim l’estima cap a les nostres tradicions, llengua i cultura, i les nostres semblances com a col·lectius oberts i tolerants.

El 2004, la nostra Confraria, presidida pel nostre benvolgut germà major senyor Alejandro Ruiz Zamora, acomplia mig segle de la seua fundació i creava la Insígnia d’Argent com a Alta Distinció de la Confraria, amb què reconèixer especials mereixements, trajectòries extraordinàries, qualitats i circumstàncies singulars dignes o aportacions prestades a la Confraria del Silenci “Pas de la Soledat”.

Per la qual cosa, jutjant aquesta Junta Rectora les circumstàncies singulars que es donen, arran de l’amistat que venim mantenint la Lloable Confraria de la Soledat d’Ontinyent i la Confraria del Silenci “Pas de la Soledat” de Bellreguard; el fet extraordinari d’acomplir quatre segles d’història sota la mateixa estima i devoció per la Mare de Déu en la seua Soledat; com a mostra de recolzament als amics i amigues, confrares i confraresses que el 1999 reprengueren aquesta devoció a la Vila d’Ontinyent, la Junta Rectora de la Confraria del Silenci “Pas de la Soledat” de Bellreguard es digna en atorgar la Insígnia d’Argent, Alta Distinció de la Confraria, a la


LLOABLE CONFRARIA DE LA SOLEDAT DE LA VILA REIAL D’ONTINYENT