divendres, 4 de novembre de 2011

La Soledat al "IV Encuentro Nacional de Mujeres Cofrades"


La nostra Confraria, representada per la nostra secretària Lídia Ruiz Gadea i per la vocal de la Junta Rectora Anna Ruiz Todolí, assistix al IV Encuentro Nacional de Mujeres Cofrades. Aquesta trobada està tenint lloc a la ciutat de Medina del Campo (Valladolid) des de hui divendres dia 4, fins el proper diumenge dia 6, sota el lema VI Siglos Caminando junt@s.
Aquest IV congrés, organitzat per la Junta de Semana Santa de Medina del Campo, la Federación Nacional de Mujeres Cofrades i l'Asociación Mujeres en Igualdad, s'emmarca dintre dels actes que està duent a terme Medina del Campo durant el 2011 per commemorar el VI centenari de la institució de les processons de disciplina en aquesta ciutat castellana, pel valencià sant Vicent Ferrer el 1411.
Per primera vegada en la història de la nostra Confraria, la Soledat de Bellreguard assisteix a un acte d'àmbit estatal,  una magnífica oportunitat per donar a conéixer la nostra Confraria, així com la Setmana Santa bellreguardina.
Recordar que la Confraria del Silenci "Pas de la Soledat" és soci-col·laborador del Centro Cultural San Vicente Ferrer, un centre de documentació i interpretació de la Setmana Santa hispànica que recentment obria les seues portes a Medina del Campo, i que ja compta entre els seus fons amb material publicat/editat per la Soledat en els darrers anys, així com amb els exemplars publicats fins ara de la revista Ròssiga, revista Oficial de la Setmana Santa de Bellreguard.

En aquest enllaç podeu trobar el programa complet del IV Encuentro Nacional de Mujeres Cofrades, així com el text del manifest que se signarà per totes i tots els assistents en defensa de la igualtat d'homes i dones en el si de les confraries i germandats, i contra la discriminació per raons de gènere emparada en la tradició, els costums o la religió.


Cap comentari: