diumenge, 7 de febrer de 2010

IV centenari de la Soledat d'Ontinyent


Els nostres amics de la Lloable Confraria de la Soledat d'Ontinyent ultimen ja els preparatius per a la celebració del seu quart centenari. Per la qual cosa, dijous passat una comissió de la Confraria va estar rebuda per l'alcaldessa d'Ontinyent, la senyora Maria Lina Insa, en l'Ajuntament ontinyentí.

Els confrares li van presentar a l'alcaldessa un dossier que inclou la relació i l'explicació de tots els actes previstos per a la celebració del quart centenari de la fundació de la històrica Confraria de la Soledat.

Ens conten:

"El 1610 els Jurats de la Vila Reial d'Ontinyent crearen la Confraria dins del moviment contrarreformista que l'església desenvolupava en aquell moment, i des d'aquell moment la relació entre la Confraria i el Consistori ha sigut molt estreta, tant que la nostra entitat encara és coneguda a nivell popular com "El Pas de l'Ajuntament" i és l'Ajuntament d'Ontinyent President d'Honor de la Confraria i propietari de la Imatge de la Mare de Déu en la seua Soledat que processionem.


Ara, per recordar aquella efemèride, s'han proposat un seguit d'activitats senzilles i participatives que impliquen un aprofundiment en el viure quotidià dels confrares i confraresses. Per això, estan totes elles dirigides als elements que considerem més importants pel manteniment de l'esperit de la nostra confraria, com és el mateix fet religiós, que es veurà reflectit en xerrades i convivències, el coneixement de la nostra pròpia història, amb la celebració de conferències, taules redones i diverses publicacions, la creació artística i la vessant més lúdica, que inclou diverses visites culturals. Cal destacar dins d'este darrer apartat la realització d'un seguit d'actes dedicats als confrares i les confraresses més joves, als qui tanta importància donem perquè en ells tenim el nostre futur.


La senyora Alcaldessa ha rebut amb interés i de bon grat la informació que li ha estat oferida i s'ha mostrat oberta a la participació personal i institucional en els actes del quart centenari.


En els propers dies farem públic els horaris dels actes que, molt properament, tindran ja lloc, atés que va apropant-se la Quaresma i, amb ella, la commemoració de la propera Setmana Santa.


En el present mes de febrer, tenim previst, com els informarem puntualment, la benedicció de la reforma feta en la nostra Seu social i la presentació de la Imatge de la Soledat després de la restauració que l'Ajuntament d'Ontinyent patrocina i que, en estos moments, està a punt de ser conclosa."

Cap comentari: